dissabte, 3 de maig del 2008

Crema de Calçots

Ingredients:


· Una nou de Mantega
· Un manat de calçots
· Mitja ceba de Figueres
· Un porro
· Patata del buffet
· Caldo suau de verdures
· Sal i pebre

Elaboració:

Poseu una mica de mantega en una cassola juntament amb un rajolí d’oli d’oliva, tireu-hi els calçots tallats petits (només la part més blanca), la mitja ceba de Figueres i el porro. Deixeu-ho coure a foc baix fins que s'estovi, tireu-hi una patata i un polsim de sal i pebre, passats uns minuts comenceu a abocar-hi un litre (aproximadament) de caldo suau de verdures i ho deixeu coure durant uns 30 minuts més, tot seguit passeu-ho per la batedora o thermomix i pel colador xinès, ho rectifiqueu de sal. Si voleu s'hi pot afegir un rajolí de nata líquida per que sigui més cremosa.


Presentació:

Com a suggeriment de presentació, podeu posar-hi una o dues torradetes untades amb salsa salvitjada o romesco, que a més de donar-li gust, al mateix temps li donarà un toc de color. Acabeu al plat amb un rajolinet d’oli d’oliva verge. Bon profit !